Bier line-up bekend

Proef de zomer met de mooiste ambachtelijke brouwsels! Of je nu houdt van lentefris of donker en mysterieus, het aanbod is eindeloos. Het bierminnend publiek in Ter Pelkwijkpark geniet van de artisanale creaties van brouwerijen groot en klein.

Daarnaast doen gastbrouwers, proeverijen en lokale drankhuizen hun entree. Scroll naar beneden voor het assortiment.

Two Chefs Brewing

Twee brouwende chefs begonnen in 2012 met het ontwikkelen van ‘funky bieren’ en zijn nooit meer gestopt. Two Chefs Brewing steekt graag de draak met het bekende en maakt uitstapjes naar vreemde smaken.

De Two Chefs Brewing bar schenkt: ‘Funky Falcon’ (pale ale), ‘Green Bullet’ (IPA), ‘White Mamba’ (witbier), ‘Tropical Ralphie’ (weizen), ‘Howling Wolf’ (Imperial Porter) en heeft daarnaast twee wisseltaps, dus loop vooral even langs om te kijken wat er vloeit.

Jopen

Voor het 750-jarige bestaan van de stad Haarlem werden in 1994 oude bierrecepten uit het stadsarchief getrokken. De brouwsels waren een genot om te drinken en Jopenbier werd een feit. Jopen zoekt naar verrassende manieren om historie met het hedendaagse te verbinden.

De Jopenbar schenkt ‘Mooie Nel’ (american IPA) en ‘Adriaan Wit’ (witbier) en neemt nog zo’n vijftien bieren mee die wisselen op de tap.

Rock City Brewing

Bieren uit de Keistad Amersfoort. Opgestart in 2014 en als een kei gegroeid.
Brewing staat bekend om zijn bieren vol smaak en aroma en om zijn gedurfde twists.

De bieren die Rock City Beers voorschotelt zijn ‘Peach Squeezer’ (eclectic wheat ale), ‘Royaal Saison’ (saison), ‘ Koene Ridder’ (tripel), ‘Amersfoort Pale Ale’ (american pale ale) en ‘Jooosy’ (DDH Pale ale).

Axes Castellum

Axes Castellum brouwt het eerste en enige kloosterbier van Zwolle. Begin 2017 zijn de brouwerij, proeflokaal en lounge in de kelder van het klooster ingericht. Axes Castellum is een samenwerking van zo’n 30 participanten.

Proef ‘Saison de Martín’ (saison) en ‘ Blonde Praedicare’ (blond) uit fles of
‘Zondagskind’ (weizen) en een verassing van de wisseltap bij Bar van Zanten.

Hettinga

Hettinga is in 2008 opgestart uit een passie voor goed en lekker bier. De Zwolse brouwerij brouwt op ambachtelijke wijze, met gevitaliseerd water en natuurlijke grondstoffen uit de streek.

Bij Bar van Zanten vloeit ‘IPA of the east’ (IPA) en ‘Zwolse Pils’ (pils) uit de tap en proef je ‘Agnietenbier’ (blond) en ‘De Wilde Deerne’ (blond) uit fles.

De Koopstoot van Jan & Truus

Jonnie’s ‘GastroGin’, drie weken op het vat geïnfuseerde gin met huacatay, gaat samen de fles in met het in open kuipen bovengistende driedubbel-vergiste speciaalbier van brouwerij Brouwersnös. Kopstoot in een fles.

Proef De Kopstoot van Jan & Truus bij Bar van Zanten.