Wijn line-up bekend

In Het Park kan van 15 tot en met zondag 18 juni volop worden geproefd, genipt en genoten van de godendrank. Weet je echt helemaal niets van Europese klassiekers en Nieuwe Wereldwijnen en wil je ein-de-lijk eens de inner-wijnconnaisseur in jezelf channelen? Onze sommeliers vertellen je met alle liefde over de verschillende smaken en wijnhuizen.

Yealands

Yealands is gelegen in Awatere Valley, het zuidelijkste, koelste en droogste van de groeiende regio’s van Marlborough. De kust en de sterke offshore wind geven een kenmerkend mineraal- en fris kruidkarakter. Marlborough’s maritieme klimaat zorgt voor een lang, koel groeiseizoen en jonge vruchtbare bodems bevorderen intense variëteit karakters, een verse natuurlijke zuurgraad en sappige rijpe fruit smaken die de wereld snel omarmd heeft.

Tabali

De bijzondere aard van de terroir in elk van de Tabali wijngaarden betekent dat de productie van Viña Tabalí wordt gewaardeerd door mensen die wijnen met karakter waarderen. De familie staat bekend als de pioniers en de grootste vernieuwers in het ontwikkelen van wijnbouw in de Limarí-vallei. De wijnen worden omschreven als wijnen die hun plaats van herkomst met zuiverheid en precisie uitdrukken.

Soligo

Het wijnhuis Cantina Colli del Soligo werd in 1957 opgericht door een groep telers die dezelfde passie delen voor prosecco. Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn die geproduceerd wordt in de regio Veneto, ongeveer 50 km ten noorden van de stad Venetië. Het gebied waar deze prosecco wordt gemaakt, heeft een DOCG status, wat staat voor de allerhoogste kwaliteit. De wijn wordt gemaakt van de Glera-druif. Voor de Italianen is en blijft prosecco de nationale trots.

Pascual Toso

Bodegas y Viñedos Pascual Toso is een van de oudste en meest prestigieuse wijnhuizen van Argentinië. Het bedrijf is in 1890 opgericht door de van oorsprong Italiaanse Pascual Toso. Met de expertise die hij had opgedaan in het wijnbedrijf van zijn ouders startte hij zijn eigen wijnhuis. Meer dan honderd jaar later is het uitgegroeid tot een innovatief bedrijf, gespecialiseerd in Malbec en Cabernet Sauvignon, zonder de traditionele technieken uit het oog te verliezen.

Meliac

Wijn uit het uiterste zuiden van Frankrijk, de Pays d’ Oc. De rode wijn is gemaakt van de Syrah, wat Grenache en de lokale Carignan. De witte is een heerlijk frisse combinatie van Sauvignon, Grenache Blanc en de vooral in Zuid-Afrika bekende Chenin. Souplesse is het toverwoord en de wijn moet het hebben van zijn frisheid, omdat er geen houtrijping aan te pas komt.

Luccarelli

Luccarelli is een van de meest bekende en succesvolle wijnbedrijven in Apulië – Zuid-Italië. De sterkte van zijn wijnen komt uit de beheersing van het meten van de drie hoofdelementen van de wijntraditie in Salento: zon, zee, passie.
De wijnmakers zijn jong en gemotiveerd, en gekwalificeerd met een internationale ervaring in het buitenland in de belangrijkste en gevorderde wijnhuizen van de wereld.

Les Domaines Montariol Degroote

Montariol-Degroote Domaines is in 2009 opgericht door Pierre Degroote en Stephan Montariol. Het bedrijf is eigenaar van acht gebieden in de Languedoc, waarvan de meeste hectare in Carcassonne waar tevens het hoofdkantoor is gevestigd. Montariol-Degroote Domaines is ook eigenaar van wijngaarden in Tunesië en in Roemenië.

Le Contesse

Loris Bonotto is sinds 1976 eigenaar van de wijnkelder “Le Contesse”. De oorsprong van de familie Bonotto is waarschijnlijk het subalpine gebied en het alpiene gebied van Venetië. Hun doel was om het land dat zowel vruchtbaar als vol water was te verbouwen en perfect te maken voor landbouw en veeteelt.

Kendermans

De bijzondere creaties van Kendermans blijven tot op heden de persoonlijke creaties van de opricht Hermann Kendermann. Zijn wijnen zijn ontdekkingen van de beste wijnbouwregio’s van Duitsland en voldoen aan de behoeften van de veeleisende wijndrinker van vandaag. De duurzame wijnbouw en zachte verwerking van de druiven garanderen puur drinkplezier.

Il Falchetto

De wijnen uit Piëmonte zijn hot. Il Falchetto, van de gebroeders Forno, is het wijnhuis dat zich in de afgelopen jaren bij de top heeft geschaard en daar volgens kenners lang zal blijven. Hun wijnen krijgen tot ver over de Italiaanse grenzen steeds meer waardering. In eigen huis weten ze zich verzekerd van de steun van de Italiaanse wijnbijbel Gambero Rosso, waarin Il Falchetto een vaste plaats heeft.

Herdade do Rocim

Het Portugese Herdade do Rocim is van mening dat het gebied Alentejo beschikt over de unieke omstandigheden die nodig zijn om wijnen van wereldklasse te produceren. Met respect voor de natuurlijke omstandigheden produceren ze bij Rocim rode wijnen met elegantie, concentratie en complexiteit.

Domaine Colombette

Eén van de grote sterren in de Languedoc is Domaine La Colombette. Vader François en zoon Vincent Pugibet bewandelen al lang de minder platgetreden paden. Innovatie is voor hen vanzelfsprekend. Ze bewijzen met hun wijnen dat in de Midi een enorm kwaliteitspotentieel aanwezig is.

Cape Rock

Mooie wijn maken in Olifantsrivier is een kunst. Het gebied staat niet bekend als kwaliteitsregio, maar Gavin Brand en zijn vader brengen daar verandering in. De beste druiven uit Brand senior’s wijngaard gaan de vergistingskuip in. Van druiven naar wijn, het volledige proces wordt door Gavin begeleid. Zijn kunstzinnige achtergrond verraadt zich in de prachtige flessen en etiketten, die hij uiteraard zelf ontwerpt.

Cantina Bertiolo

De filosofie van het Italiaanse Cabert (CAntina di BERTiolo) luidt “aandacht voor elke fase”. Cabert stelt bijvoorbeeld eisen aan de wijze waarop wijnstokken gesnoeid worden maar zet ook bewust verschillende oenologen (wijnmakers) in, elk met hun eigen specialisme. Om de authenticiteit van haar wijnen te garanderen maken ze op Cabert enkel gebruik van “eigen” druiven.

Bodegas esteban

Bodegas Esteban Martin ligt aan de voet van de Iberische Cordillera. In dit gebied wordt het klimaat beïnvloed door een koude, droge wind, genaamd “Cierzo”. De winters zijn koud en de zomers zijn extreem heet, er is weinig regenval en temperatuurschommelingen lijken extreem te zijn. Daarom hebben de wijnstokken een geweldige persoonlijkheid en karakter.

Beryl & Paddy

Beryl en Paddy zijn ‘Blye Mense’. Dit ondernemende echtpaar heeft in Zuid Afrika een prachtig bestaan kunnen opbouwen. Daar willen ze graag iets voor terug doen. Een deel van de opbrengst van deze heerlijke wijn gaat daarom naar projecten om de samenleving te ondersteunen. Want hoe meer ‘Blye Mense’, hoe beter!