WIJNPROGRAMMA BEKEND

Met een neusje voor mooie wijnen ben je perfect op je plaats in de Berenkuil te Maastricht van 21 tot en met 23 september. Nestel je voeten in het frisse gras, zwijmel weg bij de zoete tonen die je oren bereiken en laat je verleiden door een wijnassortiment waar de gemiddelde sommelier weke knieën van krijgt! Naast het vaste assortiment worden er onder de toonbank ook wisselende specials geschonken, vraag ernaar bij de wijnbarren! Bekijk hier het wijnaanbod.

Bassac

In de Languedoc van Zuid-Franse kust ligt de wijnvilla van Bassac. Ondanks de lange geschiedenis zijn ze wel met de tijd meegegaan. Hier worden de druiven net niet meer met de voetjes geplet. Rosé uit deze streek is een icoon in wijnwereld, dus…… Zin in een iconisch glaasje?

Calmel & Joseph

Zo’n twintig jaar geleden besloten Laurent Calmel en Jérôme Joseph het vak van négociant opnieuw uit te vinden. Ze zagen dat in de Languedoc uitstekende wijngaarden beschikbaar kwamen, en zelfs gerooid dreigden te worden omdat de eigenaren hun kinderen niet meer bereid kregen om in het familiebedrijf te stappen. Ze gingen praten met de desbetreffende families en kregen aldus toegang tot de beste terroirs van het zuiden. Met moderne vinificatietechnieken en een filosofie van minimale interventie vertalen ze sindsdien het unieke fruit naar echt mooie wijnen met eigentijdse verpakking.

Cramele Recas

Cramele Recas is het wijnhuis dat Romenië op de wijnkaart aan het zetten is! Al dik vijftentwintig jaar brengen de twee eigenwijze oenologen prachtwijnen op de markt. Ze blijven vernieuwen en verrassen!

Diorama

De Diorama is een Spaans familiebedrijf dat al jaren lang terug gaat. Sinds 1942 brengen ze al de mooiste wijnen en Cava’s naar buiten. Hun Brut Nature is prachtig elegant met lichte gist-tonen, ééntje om te ontdekken!

Emiliano Orgánico

In Chili zijn de omstandigheden om wijn te maken perfect. En Emiliano Orgánico maakt al twee decenia biologische wijnen die het Chileense latje nog wat hoger leggen.

Gianni Tessari

Gianni Tessari is een zeer bekende naam in de wijnvelden van Verona. Gianni begon in de jaren 80 op hele jonge leeftijd bij de familie wijngaard en vanuit daar is hij doorgegroeid tot een fenomeen in de Italiaanse wijnwereld. Met vele awards weet je dat je goed zit bij Gianni!

Groupe Castel

Groupe Castel komt de zuidoever van Bordeaux vertegenwoordigen bij Kannen & Kruiken. Al drie generaties lang maken ze hier wijn met liefde voor de oude druifstokken. Tres bon!

Huia Wineries

Claire en Mike Allan werden naar Marlborough getrokken door de intense fruitgeuren van de wijnen. Ze kregen nog meer ervaring met wijn door te werken in de belangrijkste Marlborough-wijnhuizen. In 1996 vestigde Mike en Claire Huia Vineyards Ltd, een klein particulier bedrijf op voor de productie van premium en klassieke Marlborough wijnen. Huia is gevestigd in de Wairau Valley, in Marlborough, aan de noordoostelijke punt van het Zuidereiland. Huia is gericht op handgemaakte fijne unieke wijnen die de rijkdom van Marlborough druiven uit de wijngaard tot aan de tafel uitdrukken.

Josep Masachs

De Familie Masachs verbouwd zijn druiven op een boerderij in Vilafranca del Penedès. Deze wijngaard werd in de begin jaren twintig gestart en richt zich op Cava’s. De Masachs familie blijft trouw aan zijn geschiedenis, mediterrane roots en respect voor de natuur. Dit komt in alles van de Masachs naar voren, methode, techniek en duurzaamheid.

Meinklang

Meinklang is een opmerkelijk biodynamisch bedrijf dat naast wijnbouw zich ook richt op akkerbouw en veeteelt. Naast dat ze wijn produceren progberen ze ook de omgeving te verbeteren! Het zijn jonge en bevlogen wijnmakers die een tikkeltje eigenwijs zijn en niet schuwen om te experimenteren.

Mas Oliver

Net buiten Barcelona ligt Sant Sadurní d’Anoia, de hoofdstad van de Cava, en hier vind je de bodega van Mas Oliver. De familie maakt hier al meer dan 80 jaar hun Cava, naar ambachtelijk proces en met een rijping op fles in de kelders onder het huis.

Minis Terrios

Ééntje die je niet in de schappen van de buurtsuper vindt: wijn uit Moldavië! De wijnmaker, Dan Prisăcaru, laat de druiven schijnen in zijn flessen en als het even kan staat hij zeld de struiken te inspecteren.

Menade

Kunstmatige stoffen zijn uit den boze bij de Spanjaarden van Menade. Ze zijn al bijna twee eeuwen bezig met wijn maken en dat doen ze zoveel mogelijk in balans met de natuur. De oude stokken zorgen voor een intensere smaak in je glas.

Pizzolato

La Cantina Pizzolato maakt sinds 1991 organische wijnen, deze zijn ook 100% organisch en dragen de label van het Community Logo. Dit label garandeerd het organische aspect volledig, dit label is niet makkelijk te verkrijgen en de wijnen worden constant getest om aan de maatstaven te voldoen..

Reestlandhoeve

Nog geen uurtje van Zwolle ligt de Reestlandhove. Daar worden biologische en bio-dynamische druiven geteeld. Dat fruit wordt zo natuurlijk mogelijk verwerkt tot unieke wijnen. Proef Overijsel!

Regina Coeli

Uit Tsjechië komt niet alleen pils, maar ook kei goeie wijn! Eerlijk, duurzaam, puur, passie en traditie zijn woorden die Regina Coeli omschrijven. Dat komt allemaal het beste oer als je een glaasje naarbinnen slurpt!

Santa Tresa

Bij Santa Tresa staat biodiversiteit hoog in het vaandel. Al het ”onkruid” wordt juist aangemoedigd om het wijnproces zo natuurlijk mogelijk te maken. Rechtstreeks uit Sicilië!

Val d'Oca

Val d’Oca is de cooperatie van Prosecco producenten in Valdobbiadene, het hart van de Prosecco streek. In dit gebied worden de allerbeste Prosecco’s gemaakt. De prosecco’s van dit wijnhuis worden zeer hoog gewaardeerd door de wijnrecensenten zoals de Gambero Rosso en Duemilavini. Totaal leveren ruim 580 wijnboeren hun druiven aan de Coöperatie. Het totale productiegebied beslaat 719 ha!

Vino Kupljen

Vino Kupjen is een familiebedrijf in 1836 en komt uit Slovenië. De voorvader van de eigenaar is de eerste wijnmaker van Slovenië! Tegenwoordig zijn ze niet meer alleen in Slovenië, maar bestrijken ze ook de heuvels van Jeruzalem.

Vega del Castillo

Bodegas Vega del Castillo ontstond in het jaar 1999 als resultaat van de inspanningen van wijnboeren uit drie emblematische plaatsen uit de Middenzone van Navarra die hun krachten bundelden in de productie en verhandeling van hun wijnen. De regio Navarra ligt ingeklemd tussen de Pyreneeën en Rioja. De bodem die voornamelijk bestaat uit kalksteen en zand is ideaal voor de meeste druivenrassen. Navarra is net als haar grote broer Rioja bekend om de rode wijnen, maar ook de teelt van witte druiven neemt er gestaag toe.

Waterkloof

De gaarde van Waterkloof ligt vlak aan de oceaan, deze bijzondere plek zorgt voor bijzondere wijnen. Een prachtig huis uit Zuid-Afrika, walsen maar!

Weinhof Waldschütz

Weinhof Waldschütz is een Oostenrijkse wijnproducent die zich richt op traditie en ervaring.De Oostenrijkse steen en zandgronden zorgen voor erg fruitige en karakterestieke wijnen.Sinds 1992 houdt Waldschütz de standaard hoog..