Bier line-up bekend!

Het Griendpark wordt van 17 tot en met 20 augustus omgetoverd tot een waar bierwalhalla. Saison, blond, dubbel, tripel, pale ale, IPA, kriek, pils, bock, stout, porter, witbier, weizen, radler, alcoholarm en alcoholvrij: we hebben het allemaal. En laten we vooral de zeldzame vintage specials niet vergeten. Gegarandeerd dat het hart van menig beer geek daar sneller van gaat kloppen.

MENUKAART BIER
bit.ly/Menukaart1_bier
bit.ly/Menukaart2_bier

Bar van Zanten Specials

Helport Brewing

Weihenstephan

De Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan, voormalig kloosterbrouwerij van de monniken van de Benedictine, is de oudste bestaande brouwerij ter wereld. De unieke combinatie van traditie en gewoonte maakt dat zij bieren van de hoogste kwaliteit brouwen.

Two Chefs Brewing

Two Chefs Brewing is begonnen in 2012 met de behoefte om hun woonkamers helemaal vol te zetten met zelfgemaakte funky bieren. Sindsdien konden ze er niet meer mee stoppen en zijn ze het gaan delen met de wereld. Ze streven er altijd naar om de conventionele uit de tent te lokken, vandaar dat ze hun tong nog wel eens uitsteken.

Thornbridge

De Thornbridge gebrandmerkte bieren worden sinds 2005 gebrouwen. De eerste focus was op een reeks cask bieren gebasseerd op traditionele recepten, maar versterkt met een moderne twist. Mede door het gebruik van een breed assortiment aan hop, malt en passie van het brouwteam zijn de bieren nog steeds subliem

Stone Brewing

Stone Brewing is opgericht door Greg Koch en Steve Wagner in 1996 in San Diego. De brouwerij behoort tot de tien grootste ambachtelijke brouwerijen in de VS. Met hun brouwerijen in Richmond, Virginia en Berlijn, Duitsland laten zij samen met alle andere carftbeer brouwers de wereld zien dat er betere keuzes zijn dan industrieel bier.

St. Christoffel

Leo Brand, telg van een bekend brouwersgeslacht, begon in 1986 een eigen, kleinschalige speciaalbierbrouwerij in Roermond en vernoemde het naar Sint Christoffel, de beschermheilige van alle reizigers. Zijn doel: het meest smaakvolle bier brouwen dat in Nederland te vinden is. Daarbij het advies van zijn vader in zijn achterhoofd houdend: “Het derde biertje moet nóg lekkerder smaken dan het eerste.”

St. Bernardus

In het uiterste puntje van West-Vlaanderen, in het in het poëziedorp Watou, brouwt men sinds 1946 in de Brouwerij St. Bernard donkere en blonde abdijbieren. Alle bieren zijn gebrouwen met eigen gist, hop van het eigen hopveld vlak naast de brouwerij en met mout van de beste kwaliteit.

Oersoep

Oersoep brouwt gelaagde en complexe bieren. Gerookt, smakend naar het hooi in oude boerderijen of naar kruiden uit een ver land. Oersoep zoekt deze smaken zowel in de traditie als in het experiment, maaraltijd in een van hun vier lijnen: Donker en Diep, Saison, Bruisend en Blond, God is Goed.

Oedipus Brewing

Oedipus Brewing is opgericht door vier vrienden die hun liefde voor bier willen delen met gelijkgestemden. Mannenliefde is hun eerste en meest bekende bier, waarmee ze op speelse wijze het stereotype beeld van bierdrinkende mannen en wijndrinkende vrouwen onderuit halen.

Kona Brewing Company

Kona Brewing Company weet wat het belang is van het maken van zijn smakelijke ales en lagers op dat gebied. Door het bier in de buurt van de distributiemarkten te brouwen zorgt het Kona Brewing Company ervoor dat bierdrankers het meest verse bier krijgen. Dit stelt de brouwer in staat om zijn koolstofvoetafdruk te minimaliseren, beperkte middelen uit te voeren om kwaliteitsbier te leveren.

Kaapse Brouwers

De Kaapse Brouwers hebben het craft beer geïntroduceerd aan Rotterdam, en Rotterdam aan de wereld. Met hun experimentele recepten brouwen ze non-conformistische bieren die de craft beer-revolutie inluidden in de havenstad. Geïnspireerd door opstandige brouwers veroverden ze de wereld met onze onderscheidende smaken.

Jopen

Door de jaren heen is de Haarlemse brouwerij Jopen flink uitgebreid. Het biermerk is al lang niet meer louter op Haarlemse bodem verkrijgbaar. Ook ver buiten de stads- en landsgrenzen wordt Jopen gedronken. Achter ieder bier schuilt een bijzonder verhaal en dat proef je. De vele bekroningen, zowel nationaal als internationaal, vormen het ultieme bewijs. Jopen, van lokaal bier naar bier van wereldformaat.

Kornuit

Grolsch is het bijvoeglijk naamwoord van Grol, de oude naam van Groenlo waar de Grolsche Bierbrouwerij werd opgericht. Kornuit is een eerbetoon aan Peter Kuijper, de bevlogen brouwer met wie het 400 jaar geleden allemaal begon. Een bier dat verfrissend smaakt vanaf de eerste slok met een heerlijk zachte afdronk. Daarnaast brouwt Grolsch al bijna 100 jaar speciaalbieren met rijke smaken, passend bij verschillende momenten en seizoenen.

Flying Dog Brewery

In 1990 startte George Stranahan de Flying Dog Brewpub (half café-half brouwerij) en groeide al snel uit tot de volwaardige Flying Dog Brewery zoals we ‘m nu kennen en die internationaal in de prijzen blijft vallen. De bijzondere etiketten zijn het werk van Ralph Steadman, de illustrator van de boeken van Hunter S. Thompson.

Brouwerij Dupont

De brouwerij Dupont is een echte brok Belgische biergeschiedenis. Oorspronkelijk was het bier dat er gebrouwen werd een type ‘seizoen bier’. Dat wil zeggen dat het bier werd gemaakt in de winter en gedronken in de zomer door de seizoenarbeiders op het veld. De brouwerij Dupont is sinds 1950 gespecialiseerd in de produktie van hoge gistingsbieren met hergisting in de fles.

Brouwerij Boon

Brouwerij Boon is een Belgische lambiekbrouwerij in het Vlaams-Brabantse dorp Lembeek, deelgemeente van de stad Halle. Boon produceert een breed assortiment lambiek, waaronder oude geuze, oude kriek, een zoete kriek, faro en diverse andere lambieks onder verschillende namen van voormalige lambiekse brouwerijen.

Brooklyn Brewery

Steve Hindy zat in de jaren 80 als verslaggever in het Midden-Oosten, waar alcohol verboden was. Alle diplomaten met wie hij bevriend was brouwden thuis hun eigen bier. Eenmaal terug in Brooklyn, begon Steve zelf met brouwen. Met zijn onderbuurman Tom Potter richtte hij in 1988 Brooklyn Brewery op.

BrewDog

BrewDog is een Schotse Craft Beer-brouwerij die in april 2007 werd opgericht door Martin Dickie en James Watt. Deze tegendraadse heren wilden iets anders op de Britse markt brengen dan de industriële lagers en ales. Check bijvoorbeeld hun Punk IPA.

Brasserie Lefebvre

Jules Lefebvre richt in 1876 brouwerij Lefebvre op. Het bedrijf is aanvankelijk zowel boerderij als mouterij en brouwerij. Brouwerij Lefebvre is al zes generaties lang een familiebedrijf met een eeuwig jonge geest.

Bear Cider

Bear Cider vindt zijn oorsprong op landgoed Beerze. Het is een natuurproduct, gemaakt van appelsap van zorgvuldig geselecteerde appels en natuurlijke gisten. Het productieproces volgt de jaargetijden: na de pluk in het najaar worden de appels geperst. Vergisting en rijping vindt plaats in de winter en in het voorjaar wordt de cider geblend en gebotteld.

Bax Bier

Bax Bier is ontstaan vanuit een gedeelde droom van Jeroen Bax en Sepp Jansen. In 2014 werd de knoop doorgehakt en gingen ze de markt op met hun bieren. Inmiddels heeft Bax Bier een eigen locatie in Groningen.

Anderson Valley

Anderson Valley Brewing Company werd in 1987 opgericht en was toen één van de twintig speciaalbierbrouwerijen in de Verenigde Staten. Hun doel: buitengewone ales, porters en stouts te brouwen. En dat is hen 100% gelukt.

Anchor Brewery

De geschiedenis van deze brouwerij gaat terug naar de Amerikaanse ‘gold rush’. De Duitser Gottlieb Brekle kocht in 1871 een lokale bier- en biljartsaloon die hij transformeerde tot brouwerij. Deze zou later bekend worden als de Anchor Brewery.