Wijn line-up bekend

In het Burgemeester Brouwerplantsoen kan van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus volop worden geproefd, genipt en genoten van de godendrank. Weet je echt helemaal niets van Europese klassiekers en Nieuwe Wereldwijnen en wil je ein-de-lijk eens de inner-wijnconnaisseur in jezelf channelen? Onze sommeliers vertellen je met alle liefde over de verschillende smaken en wijnhuizen.

Klik hier voor de extra bijzondere wijnen die op Kannen & Kruiken ontkurkt worden.

Mas Oliver

Net buiten Barcelona ligt Sant Sadurní d’Anoia, de hoofdstad van de Cava, en hier vind je de bodega van Mas Oliver. De familie maakt hier al meer dan 80 jaar hun Cava, naar ambachtelijk proces en met een rijping op fles in de kelders onder het huis.

Cantine Riondo

Uitermate trots zijn wij op de ontdekking van een van de beste producenten van de regio Veneto die, hoe onbegrijpelijk, tot nog toe niet bekend was in Nederland. Zij zijn zeer begaan met hun terroir en dat is te merken in hun wijnen; heel zuiver, puur en vereidelijk. Niet voor niets werd hun Frizzante Prosecco Spago beloond met liefst 90 Parkerpunten! Cantine Riondo met hun Amarone Trionfo 2006 was bij International Wine Challenge als beste uit de bus gekomen met een gouden plak en de award voor de meest belovende producent.

Val d'Oca

Val d’Oca is de cooperatie van Prosecco producenten in Valdobbiadene, het hart van de Prosecco streek. In dit gebied worden de allerbeste Prosecco’s gemaakt. De prosecco’s van dit wijnhuis worden zeer hoog gewaardeerd door de wijnrecensenten zoals de Gambero Rosso en Duemilavini. Totaal leveren ruim 580 wijnboeren hun druiven aan de Coöperatie. Het totale productiegebied beslaat 719 ha!

Tierra de Castilla

Het grote wijngebied Castilla la Mancha ligt ten zuiden van Madrid en levert wijnen met de gecontroleerde herkomstbenaming La Mancha maar ook met de streeknaam Tierra de Castilla. De Vega Roble komt uit de laatste categorie en is gemaakt van de bekendste rode Spaanse kwaliteitsdruif, de tempranillo. Het wijngebied heeft een zeer gunstig klimaat voor wijnproductie met volop zon en voldoende wind die ervoor zorgt dat de druiven gezond en zonder schimmelvorming rijp worden. De Vega Roble rijpt ongeveer 3 maanden op eikenhouten fusten en wordt zodanig gemaakt dat de smaak soepel en toegankelijk is.

Calmel & Joseph

Zo’n twintig jaar geleden besloten Laurent Calmel en Jérôme Joseph het vak van négociant opnieuw uit te vinden. Ze zagen dat in de Languedoc uitstekende wijngaarden beschikbaar kwamen, en zelfs gerooid dreigden te worden omdat de eigenaren hun kinderen niet meer bereid kregen om in het familiebedrijf te stappen. Ze gingen praten met de desbetreffende families en kregen aldus toegang tot de beste terroirs van het zuiden. Met moderne vinificatietechnieken en een filosofie van minimale interventie vertalen ze sindsdien het unieke fruit naar echt mooie wijnen met eigentijdse verpakking.

Huia Winery

Claire en Mike Allan werden naar Marlborough getrokken door de intense fruitgeuren van de wijnen. Ze kregen nog meer ervaring met wijn door te werken in de belangrijkste Marlborough-wijnhuizen. In 1996 vestigde Mike en Claire Huia Vineyards Ltd, een klein particulier bedrijf op voor de productie van premium en klassieke Marlborough wijnen. Huia is gevestigd in de Wairau Valley, in Marlborough, aan de noordoostelijke punt van het Zuidereiland. Huia is gericht op handgemaakte fijne unieke wijnen die de rijkdom van Marlborough druiven uit de wijngaard tot aan de tafel uitdrukken.

Terra Noble

Terranoble is een nog steeds een relatief jong wijndomein. Het werd pas in 1993 opgericht door Jorge Elgueta in Valle del Maule. Een jaartje later verscheen reeds de eerste wijn op de markt. Een succesverhaal zou volgen. Vandaag leidt de Elgueta familie nog steeds de winery. Ze doen dit samen met hun wijnmakers Wolf von Appen en Patricio Solminihac.

Aurelia Visinescu

De wijngaarden van Aurelia Visinescy liggen in het hart van het wijnoogstgebied Dealu Mare, bekend om zijn hoge kwaliteit druiven en wijnproductie. Op de heuvels rondom het Karpaten profiteert Aurelia Visenescy van de verschillende soorten grond, van bruine tot kalksteen. De 82 ha van het bedrijf zijn gevestigd in de Săhăteni, Năeni en Fintesti dorpen die aan de voet van de heuvel liggen, waar de witte druiven en Pinot Noir opgroeien en op de top de rode druiven rijpen.

Marchese Della Torre

Op Kannen & Kruiken schenken wij de Grillo van Marchese Della Torre. Een tintelfrisse en droge witte wijn van het Italiaanse eiland Sicilië. Met aroma’s van citrus, meloen, peer en groene peper. De druiven worden met de hand geplukt en gerijpt in kleine stalen tanks. De Grillodruif wordt veelal samen met de Catarratto Bianco gebruikt om Marsala wijn van te maken. Grillo is ook wel bekend onder de naam Riddu en kan tegen zeer hoge temperaturen. De schil is dik en voorkomt daardoor dat het vocht in de druif kan verdampen.

Vega del Castillo

Bodegas Vega del Castillo ontstond in het jaar 1999 als resultaat van de inspanningen van wijnboeren uit drie emblematische plaatsen uit de Middenzone van Navarra die hun krachten bundelden in de productie en verhandeling van hun wijnen. De regio Navarra ligt ingeklemd tussen de Pyreneeën en Rioja. De bodem die voornamelijk bestaat uit kalksteen en zand is ideaal voor de meeste druivenrassen. Navarra is net als haar grote broer Rioja bekend om de rode wijnen, maar ook de teelt van witte druiven neemt er gestaag toe.

Hacienda Albae

Hacienda Albae ligt in de regio La Mancha en ligt net zoals de wijngaard zelf 700 meter boven zeeniveau. De ligging van de wijngaard, het unieke klimaat en de verzorging van de wijnen zorgen voor de perfecte expressie van de verschillende karakters. Elf jaar geleden werd het wijnhuis Hacienda Albae gebouwd. Op dit moment beheren zij zo’n 600 wijnfaten waar de wijnen liggen te wachten om zo de complexiteit en harmonie van de wijnen te ontwikkelen.