Food line-up bekend!

Liquid dinners’ zijn passé. Dé trend voor 2017 is het leggen van een goede bodem, zodat jij met een gerust hart tot diep in de avond kan borrelen. En laten wij nou de leukste mobiele keukens hebben uitgenodigd om jullie overheerlijk vers bereid en ambachtelijk eten te kunnen voorschotelen. Op het menu staan onder andere lichte snacks, verrukkelijke borrelhapjes en vullende maaltijden. Om je vingers bij af te likken!

Of je spaanse worst lust

Of je worst lust? Ja? Perfect! Dan moet je namelijk hier zijn. Verwacht heerlijke worstjes gemaakt van het beroemde Ibérico varken met een Spaans randje vol van smaak. Zin om bij het speciaalbier een hapje te eten? Ga dan voor de borrelplank met biologische Manchego kaas, verse handgesneden Jamon ibérico, salchichon én chorizo. Borrelen maar!

L'Aubergine

Chef Leonard komt uit Transsylvanië, dit is ook de herkomst van Dracula. Zijn cuisine is geïnspireerd door het Midden-Oosten, de Mediterrane keuken en recepten van oma. Deze vrolijke Roemeen houdt echter niet van bloedvergiet, hij serveert smaakvolle vegetarische tapas: Tasty Transilvanian Food! Met zijn groenten op de grill en verse avocado-tonijn-salade sleept hij de roem zijn paarse foodtruck in!

Brows Bear

Brows Bear, het decor van een door bier geïnspireerde keuken. Een vaste lijn met biologische en lokale biergerechten. Als je mazzel hebt is er nog plek op hun verhoogde miniterras. Maar hun gerechten smullen net zo lekker weg op het maxiterras van iedereen!

TREK theaterkeuken & café

TREK theaterkeuken & café is het restaurant bij Flint, hét theaterhart van Amersfoort. Ons restaurant heeft een open keuken, verrassende gerechten en een informele sfeer. De gerechten die wij serveren in het restaurant nemen wij nu mee naar het festival. Deze gerechten zullen wij bereiden op onze barbecuesmoker. Voor een lekkere maaltijd, maar ook voor hapjes bij de borrel moet je bij ons zijn.

Marktslagers

De hakbijlen vliegen je nét niet om de oren, maar de geur van vlees komt je tegemoet als je in de buurt komt van de gigantische mobiele barbegrill gemaakt door de Amersfoortse kunstenaars Thijs Trompert en Marisja Smit. Op Kannen & Kruiken Amersfoort zullen de marktslagers voor het eerst de kans krijgen om te bewijzen dat ze de beste hamburger van het land kunnen maken. De Marktslagers serveren speciaal voor jou de burger zoals de burger bedoeld is!

Belicio

Bij Belicio kan je terecht voor een overheerlijke verfrissing. Met keus uit 13 verschillende ijssmaken kan je je eigen ijscoupe samenstellen. Bij onze toppingbar kan je je ijsje versieren met o.a. Nutella, cookies, stroopwafels, vruchten en andere lekkernijen. Wilt u iets unieke proberen? U kunt namelijk ook een ijscocktail bestellen. Denk aan een heerlijk bolletje karamel of hazelnoot overgoten met baileys! Of een limoncello bolletje voor op een warme zomerse dag!Meer dan genoeg keus dus bij de mobiele ijssalon van Belicio!”

Pannekoekenhuys den Potsenmaeker

Pannekoekenhuys den Potsenmaeker is het oudste pannenkoekenhuis van Amersfoort waar ze geen concessies doen aan de ambachtelijke pannenkoek. De pannenkoeken worden vliegen door de lucht als je besteld hebt Zoet, hartig of een combi hier van, je mag het helemaal zelf samen stellen. Met hun mobiele pannenkoekenhuis reizen ze door het land, en zelfs in het buitenland zijn ze te vinden. Maar voor nu een thuiswedstrijd in het zicht van de Lange Jan.

De Fromagerie

Waar bier en wijn gedronken wordt mag kaas niet ontbreken. Op Kannen en Kruiken komt de kaaswinkel naar je toe. Ga jij voor een buitenlands avontuurtje of voor een lekker Hollands plankje? Onze fromager heeft met liefde zijn kazen geselecteerd en dat proef je!

de Pieper Mobiel

We kunnen veel met aardappels in de Pieper Mobiel. We maken heerlijke prijswinnende Patat Frites. De meeste sauzen maken we ook zelf! De Pieper Mobiel is een prachtige aardappel die is ontworpen door kunstenaar Sander Grooten. De vorm van de Pieper is gemaakt met vele latjes pallethout. De Pieper Mobiel heeft naast een ruwe uitstraling ook een hoge knuffelfactor.

De Mosselman

Ja dit is De Mosselman (Echt uit Scheveningen!) En zij serveren de lekkerste mossel gerechten vanuit hun foodtrailer! Je herkent hem aan, hoe toepasselijk, de vorm van een mossel. En voor de echte visliefhebbers staat er altijd één extra visgerechtje op de kaart, dit keer: de Krab roll!

De Nootzaak

Zout, gesuikerd, ongezouten, pittig, hartig… Noten zijn meer dan alleen verleidelijk lekker. Ze zijn een ‘nootzaak’ bij de borrel! Djahed en Yves brengen deze heerlijke ambachtelijke lekkernij naar Kannen & Kruiken! Onze noten worden in de ochtend afgebakken en en zijn dus über vers en heerlijk gekruid. Je kan 5 soorten zo uit t vuistje eten. Maar op onze gigantische hang-grill kun je met onze blikken de noten ook opwarmen totdat ze heerlijk knapperig zijn! OF je maakt je eigen noten door ze te kruiden met de verschillende specerijen bij ons aan de stand! Laat je verassen met de geur van vers gebakken noten. Samen met vrienden om een vuurtje kletsen over je heerlijk wijntje of (speciaal) biertje. Lekker!

Monsieur Saucisson

Heeft u de smaak van vakantie al geproefd? Meneer Worst is gespecialiseerd in de verkoop van droge Franse worst en heeft meer dan 30 verschillende smaken. Worsten met kazen, noten, vruchten, pepers of wild, bij Meneer Worst mag u alles proeven. Meneer Worst laat niet alleen zijn gezicht zien op evenementen maar heeft inmiddels twee verkooppunten in Nederland. De verkooppunten zijn gevestigd in Rotterdam (Markthal) en Hoofddorp (winkelcentrum Vier Meren). Kom gezellig langs om te proeven en laat je verleiden door de smaak van Frankrijk!

Waffels op Wielen

Marion en consorten maken een stroopwafel zo groot als een vinyl single! Daarnaast komen ze dit jaar naar Kannen & Kruiken met panini’s met een verassende twist. Wat denk je van en panini met oude kaas, pesto, verse knoflook, rundersalami en paprika. Met hete, zelfgemaakte saus….beware!