Bier

Ja ja bierliefhebbers, we begrijpen heel goed dat jullie staan te popelen om al die verschillende bieren en vintage specials te proeven. Het is alleen nog even keihard geduld hebben, voordat jullie weer los mogen op Kannen & Kruiken. We kunnen al wel verklappen dat we voor het tweede seizoen weer veel spannende brouwsels van lokale microbrouwerijen en internationale smaakmakers voor jullie in petto hebben.

Oedipus

Brouwerij Oedipus is opgericht door vier vrienden die hun liefde voor bier wilden delen met gelijkgestemden. Mannenliefde is hun eerste en meest bekende bier, waarmee ze op speelse wijze het stereotype beeld van bierdrinkende mannen en wijndrinkende vrouwen onderuit halen.

Jopen

Vanuit de Jopenkerk in het centrum van Haarlem rechtstreeks naar Kannen & Kruiken. De historische kerk is omgetoverd tot een operationele en moderne brouwerij. Jopenbier was het bier dat in vaten van 112 liter werd gebrouwen, de zogenoemde Jopen. Bij hun eigen bar hebben ze twee vaste vlaggenschepen en maar liefst 16 wisselende specials!

Rock City Brewing

Brouwerij Rock City Brewing is opgericht door drie Amersfoortse vrienden en vernoemt naar de ”keistad”. Na jaren hier en daar te hebben gebrouwen, zijn de jongens in 2014 met de brouwerij begonnen. Naast de drie wisselende bijzondere taps hebben ze vijf vaste lekkernijen!

Austmann

Austmann is een speciaalbierbrouwerij uit Trondheim, Noorwegen. De Austmann brouwt zijn bier zoals ze dat 1100 jaar geleden ook deden; open en intensieve fermentaties. Nieuwe smaken in een ouderwets jassie.

Baxbier

Baxbier is ontstaan vanuit een gedeelde droom van Jeroen Bax en Sepp Jansen. In 2014 werd de knoop doorgehakt en gingen ze de markt op met hun bieren. Inmiddels heeft Bax Bier een eigen locatie in Groningen.

Bosteels

Brouwerij Bosteels is in 1791 opgericht en zit al 7 generaties lang in de familie Bosteels. Het bierbrouwen zit hen in het bloed. Bekende bieren van deze brouwerij zijn de befaamde zwaar blond Karmeliet en Pauwel Kwak met zijn excentrieke glas. Nooit mis met de Bosteelsjes!

Brasserie la Binchoise

De Ginette bieren werden oorspronkelijk gebrouwen door de Ginette brouwerij. Deze bieren staan in de boeken als echte biobieren, hiermee ook gecertificeerd als biobier. De brouwerij is nu onder Brasserie la Binchoise gebracht om de productie van dit natuurgetrouwe brouwsel op te voeren. Proef op Kannen & Kruiken de puur natuurlijke Blond en White.

BrewDog

BrewDog is een Schotse Craft Beer-brouwerij die in april 2007 werd opgericht door Martin Dickie en James Watt. Deze tegendraadse heren wilden iets anders op de Britse markt brengen dan de industriële lagers en ales. Check bijvoorbeeld hun Punk IPA.

Christoffel

Leo Brand begon in 1986 met brouwerij Sint Christoffel in een hal achter zijn woonhuis te Roermond. Nog steeds is het de zoektocht naar de pure en unieke smaken die St. Christoffel drijft. Voor hun bieren gebruiken ze de beste mout, hop en originele recepten. Traditie en verfijnde brouwtechnieken slaan hier de handen in één!

Cinema Brewers

Cinema Brewers is een vette brouwerij in Amsterdam. Deze brouwerij baseert zijn biernamen op films. Daarnaast hebben ze een eigen filmfonds opgezet. Van elk biertje dat verkocht wordt, gaat er een percentage naar Cinema Brewers Film Fund. Laat je verleiden door de smaken van de King Kong!

DAVO

DAVO, de stadsbrouwerij van Deventer sinds 2012! De sympathieke vriendengroep die achter de bieren zit, zet Deventer op de speciaalbierkaart!

De Molen

Brouwerij de Molen is gevestigd in de historische windmolen “De Arkduif” in Bodegraven. Tegenwoordig is de echte brouwerij een stukje verhuisd, maar speciale orders worden nog steeds in de molen gebrouwen. De Molen brouwt diverse bieren en gebruikt de beste ingrediënten. Hun recepten richten zich op specifieke aroma’s en smaken van bitterheid.

Dupont

De brouwerij Dupont is een echte brok Belgische biergeschiedenis. Oorspronkelijk was het bier dat er gebrouwen werd een type seizoensbier. Dat wil zeggen dat het bier werd gemaakt in de winter en gedronken in de zomer door de seizoenarbeiders op het veld. De brouwerij Dupont is sinds 1950 gespecialiseerd in de produktie van hoge gistingsbieren met hergisting in de fles.

Galipette

Galipette komt van de weelderige, groene boomgaarden van het Noordwesten van Frankrijk, waar de omstandigheden voor appelteelt perfect zijn! Gemaakt met de lokale kennis en tradities die dateren uit de 8e eeuw.

Goose Island

Goose Island is een Amerikaanse speciaalbierbrouwerij opgericht in 1988 door John Hall. Hij vond dat het tijd werd dat Amerika ook speciaalbieren kreeg. Dit deed John na een inspirerende reis door Europa. Als je ooit in Chicago bent, kom dan even langs bij de brouwerij.

Hertog Jan

Wie kent deze Hertog niet!? Vanuit Arcen in Limburg tillen ze het bierniveau van Nederland hoog boven NAP! Hertog Jan was een 13e-eeuwse hertog die van feesten hield waar het bier rijkelijk vloeide, dat is een traditie die we maar al te graag in stand houden!

Kwartje

Achter Kwartje zitten Alexander, Faisca en Rembrandt. Ze leerden elkaar in 2005 kennen op het Montessori Lyceum. Ze brachten hun tijd door in een leeg stuk van een lokaal wat ongeveer een kwart in beslag nam, vandaar de naam Kwartje. In 2015 zijn ze begonnen met het brouwen bij andere brouwerijen. De bieren zijn vaak extremer en meer uitgesproken.

O'Hara's/Carlow

De O’Hara’s/Carlow brouwerij is een Ierse zelfstandige brouwerij opgericht in 1996 en is tegenwoordig één van de pioneers in Iers speciaalbier. De brouwerij zit midden in de Barrow Valley; een omgeving waar veel Ierse bieren worden gebrouwen. Toch vallen ze op met hun bieren!

Stone Brewing

Stone Brewing is opgericht door Greg Koch en Steve Wagner in 1996 in San Diego. De brouwerij behoort tot de tien grootste ambachtelijke brouwerijen in de VS. Met hun brouwerijen in Richmond, Virginia en Berlijn, Duitsland laten zij samen met alle andere carftbeer brouwers de wereld zien dat er betere keuzes zijn dan industrieel bier.

Sweetwater

De Sweetwater brouwerij bestaat al sinds 1997. Het begon als een droom voor 2 studiegenoten, maar al snel veranderde dit naar een droombaan vol toffe avonturen en heerlijke bieren. Atlanta, Georgia is ook vertegenwoordigd op Kannen & Kruiken!

't Uiltje

Brouwerij ’t Uiltje zit in Haarlem en is opgericht in 2016. De bieren van deze brouwerij staan vooral bekend om het creatieve artwork op de flesjes en de meest hilarische namen voor hun bieren zoals: “Dikke lul 3 bier.”

Timmermans

Reeds meer dan 300 jaar zet Timmermans de echte lambiektraditie voort. Dit unieke bier wordt op basis van 30% tarwe gebrouwen in de oudste nog actieve lambiekbrouwerij te Itterbeek. Echte lambiek wordt dan ook uitsluitend gebrouwen in een straal van 15 km rond Brussel, in het Pajottenland.

Van Moll

In 2013 was er nog geen brouwerij in Eindhoven en daar hebben de Van Moll lui verandering in gebracht. Door keihard en passioneel bier te brouwen heeft deze brouwerij al meerdere prijzen gewonnen.

VandeStreek

Brouwerij vandeStreek is in 2013 opgericht door de gebroeders van de Streek. Ze brouwden in 2010 hun eerste bier in een simpel keukentje. Dat was gelijk een daverend succes. De broers proberen altijd weer iets nieuws en binden zich niet aan de lijnen van een bierstijl. Hierdoor zijn de bieren variërend van toegankelijk tot extreem.

VBDCK

De Verbeeck-Back brouwerij bestaat al sinds het einde van de 19e eeuw. Het is één van de meest geliefde onafhankelijke brouwerij in het noorden van België. Het is nog steeds een schattig familiebedrijf waar geen grote coörperaties aan te pas komen. Van 1966 tot 2015 namen ze een pauze, maar nu zijn ze keihard terug onder de naam VBDCK!

Weihenstephaner

De Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan, voormalig kloosterbrouwerij van de monniken van de Benedictine, is de oudste nog bestaande brouwerij ter wereld. De unieke combinatie van traditie en gewoonte maakt dat zij bieren van de hoogste kwaliteit brouwen.

Bronckhorster

Een Brit die zijn liefde volgde en zich bij haar in Nederland vestigde. Na jaren als restaurateur gewerkt te hebben gooide Steve het roer om en begon een bierbrouwerij. Nog steeds vol enthousiasme brouwt hij met zijn team te gekke bieren. De trots van de Achterhoek!

Louis Loyal

Bier uit de kei-stad! Rien maakt bieren die tijdens Kannen & Kruiken te proeven zijn bij Bar Van Zanten. Support your locals en slurp hier een glas of drie van weg!

Swarte Os

Deze brouwerij is vernoemt naar een oude herberg in Soest. De drie vrienden zijn begonnen met brouwen op de plek waar de herberg stond. Hun nr. 6 & nr. 8 staan het gehele weekend tentoon bij Bar Van Zanten. Geloof ons: onze Soesterburen kunnen ook brouwen!

Flying Dutchman

De Flying Dutchman brouwerij is opgezet door Ronald de Waal. Hij is een zogenaamde nomad brouwer. Hij reist rond en wordt geïspireerd door zijn omgeving, werkt samen met lokale brouwerijen en brouwt zijn bieren. Zo ontstaan er altijd weer unieke en bijzondere nieuwe bieren.