Leven in de brouwerij

Ja ja bierliefhebbers, we begrijpen heel goed dat jullie staan te popelen om al die verschillende bieren en vintage specials te proeven. Het is alleen nog even keihard geduld hebben, voordat jullie weer los mogen op Kannen & Kruiken. We kunnen al wel verklappen dat we weer veel spannende brouwsels van lokale microbrouwerijen en internationale smaakmakers voor jullie in petto hebben. 

Eembier

De bieren van Brouwerij Eembier zullen je verrassen met een stevige bitterheid. De brouwerij is in 2006 begonnen langs de Amersfoortse Eem en brouwt zonder kleur- en smaakstoffen, maar met veel tijd en liefde.

Struin langs Bar van Zanten voor de Madiba (red IPA).

Louis Loyal

Louis Loyal brouwt Amersfoortse streekbieren. Ambachtelijk gebrouwen zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Het rijpingsproces van de bieren wordt op geen moment geforceerd, deze ontwikkeling proef je terug in je glas.

De Celeste (frisgehopte ale) en de Blond (blond) vloeien rijkelijk van de tap bij Bar van Zanten.

Swarte Os

Op een oudejaarsavond in 2014 kwam tussen drie vrienden uit Soest de liefde voor bier ter sprake en direct werd een eerste brouwsessie gepland. Doelstelling was speciaalbier in zijn puurste vorm. Dat is na veel brouwen, proeven, verfijnen en weer proeven gelukt.

Proef de Swarte Os 6 (red ale) van de tap bij Bar van Zanten.

Lowlander Beer

Lowlander Beer brouwt met botanische ingrediënten, volledig geïnspireerd op het gebruik van botanicals in de gin industrie. De bieren zitten vol smaak en karakter met dank aan talloze kruiden, specerijen en fruitsoorten.

Bij de Lowlander bar proef je zeven verschillende bieren dus wandel vooral even langs!

Two Chefs Brewing

Twee brouwende chefs begonnen in 2012 met het ontwikkelen van ‘funky bieren’ en zijn nooit meer gestopt. Two Chefs Brewing steekt graag de draak met het bekende en maakt uitstapjes naar vreemde smaken.

De Two Chefs Brewing bar schenkt: ‘Funky Falcon’ (pale ale), ‘Green Bullet’ (IPA), ‘White Mamba’ (witbier), ‘Tropical Ralphie’ (weizen), ‘Howling Wolf’ (Imperial Porter) en heeft daarnaast twee wisseltaps, dus loop vooral even langs om te kijken wat er vloeit.

Jopen

Voor het 750-jarige bestaan van de stad Haarlem werden in 1994 oude bierrecepten uit het stadsarchief getrokken. De brouwsels waren een genot om te drinken en Jopenbier werd een feit. Jopen zoekt naar verrassende manieren om historie met het hedendaagse te verbinden.

De Jopenbar schenkt ‘Mooie Nel’ (american IPA) en ‘Adriaan Wit’ (witbier) en neemt nog zo’n vijftien bieren mee die wisselen op de tap.

Rock City Brewing

Bieren uit de Keistad Amersfoort. Opgestart in 2014 en als een kei gegroeid.
Rock City Brewing staat bekend om zijn bieren vol smaak en aroma en om zijn gedurfde twists.

De bieren die Rock City Brewing meeneemt lopen uit van klassiekers tot bijzondere specials. Van de Koene Ridder (tripel) tot de Mystic Mango Milkshake IPA (DDH Milkshake NEIPA). Bij warmer weer kan je bij Rock City Brewing afkoelen met een van de ice cream beer floats.

Goose Island

Goose Island is in 1988 begonnen als brewpub in Chicago, Illinois en in 1995 gestart als brouwerij. Sindsdien verrijkt Goose Island de bierindustrie met vele bieren.

Naast de bieren van Goose Island in ons vaste assortiment neemt Goose Island nog twee bijzondere bieren mee; Gillian en Halia.
Gillian is een bier gerijpt op wijnvaten met aardbeien honing en witte peper. Halia is net als Gilian gerijpt op wijnvaten, met hele perzikken.